Masthead header

Konsten blommar i Södertälje. Sörmlandssalongen pågår.

Fram till den 9 november håller Södertälje konsthall i Luna kulturhus vid gågatan i Södertälje öppet för alla som vill sa en riktig salong, Sörmlandssalongen, där konsten verkligen står i full blom trots höstens klampade vid dörren. Missa inte den, salongen alltså.

Sörmländsk konst när den är som bäst, utvald av en jury bestående av Ricardo Donoso, chef för Edsvik konsthall, konstvetaren Rigmor Persson och konstnären Stefania Sir. 213 utställda verk finns att beskåda, 641 lämnades in om du undrar. Att “klämma” in 61 konstnärer låter omöjligt när man vet hur konsthallen ser ut, men si – Södertälje konstförening tillsammans med Kultur- och fritidskontoret i Södertälje kommun hade gjort det omöjliga möjligt – en fint komponerad och rikt varierad blandning av konstens alla riktningar och tekniker.

För min egen del finns där tre målningar, en triptyk om man så vill, varje del är 90×140 cm. “I naturen 1-3” akryl på duk. När jag fick beskedet om att jag antagits tillsammans med min Mia blev jag riktigt, riktigt glad. För efter år av illustrerande och tecknande och grafiktryckande, bubblade målarbegäret upp som en vulkan, suget gjorde att jag plockat fram en del gamla målningar som jag vilken dag som helst kastar mig över. Taggad är ordet. Hur sjutton jag sedan “ska bli av med dom” det vete gudarna, men jag struntar i det. Alltid kan man väl försöka komma med till nästa års Sörmlandssalong igen. Eller kanske en vacker höstbrasa?

Olle Qvennerstedt on Facebook - Tack för vänliga ord. Ska försöka bättra mig 🙂

Bosse Jarnsjö on Facebook - Snyggt o elegant värre! Grattis

Marja Fiander on Facebook - Väldigt fin tycker jag.

Marja Fiander - Väldigt fin

Mia Jarnsjö on Facebook - Du är bäst på hela salongen tycker jag!!!!

Annelie Sjödin Hallgren - Olle din triptyk är väldigt fin, gillar dina färger och mjuka former. En dag ska jag komma på besök och titta i ateljén! Önskar dig och Mia lycka till! 🙂 A

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Back to top|Contact me