Masthead header

Teckningssnack med bild.

Teckningar. Fria teckningar kallar en del dem, andra tycker att det är illustrationer. För illustrationer föreställer ju något. För min del, är detta inga beställningsjobb utifrån som kan ses som definitionen av en illustration. Det är beställningsjobb inifrån mig själv om jag nu skall bli djup, teckningar som blivit till bokstavligen på stående fot. ? Ja jag har stått upp och tecknat dem med rak arm, snett diagonalt nedåt på ett vinklat bord, idealisk ställning.

Efter en ganska intensiv period av tecknande kommer man till stadiet som i dagens moderna termer kallar – flow eller flyt. Då allt bara faller på plats, då inga hinder finns, utan handen flyter fritt svarandes på mitt inre språk, också det fritt och oplanerat. Dessa tre figurer blev bara till. Inga skisser, ingen föregående analys av vad jag skulle göra eller vad det skulle föreställa, de bara kom ut genom arm och penna/krita.

Vill därför visa dem, de är inte mindre värdefulla för det, startsträckan var lång, uppvärmningen nödvändig och många, många år av tecknanden ligger bakom de relativt snabba tillblivelserna. Behövs det färg? Ja det är upp till var och en att bedöma, jag gillar den svarta linjens enkelhet, nakenhet och avslöjande rörelseschema. Rytmen avslöjas direkt. Visst hade en enkel färg kanske betytt något för att fånga intresset hos den som först möter bilden, men knappast något de flesta tänker på. Endera gillar man den som en teckning eller så blickar man på något annat oberörd av vad jag åstadkommit. Och det är så det skall vara, you can´t please them all.

 

Överst: Open arms, i mitten: the Bagman, underst: Övervägande

Open arms teck Olle-IMG_0030

Bagman teckn Olle-IMG_0033

Övervägande teckn Olle-IMG_0029

Olle Qvennerstedt on Facebook - Bosse. Man behöver kanske inte vara expert, konsten är som musiken, man endera tycker om det man hör/ser eller så lämnar den en tämligen oberörd.

Bo Ekenstaf on Facebook - Jag är långt ifrån konstexpert men tycker att det är intressant hur du med så mycket vit yta och lite svart kan göra så uttrycksfulla bilder.

Bo Ekenstaf on Facebook - Fint! Känns som man inte sett det förr.

Mia Jarnsjö - Subtila, fyllda av känsla och rörelse…..

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Back to top|Contact me